Roodkopklauwier

De Roodkopklauwier broedt vooral in de zuid-europese landen. In het noorden is het een vrij zeldzame verschijning. Het is een zangvogel, maar tegelijkertijd een echte rover, die zowel kevers als kleine vogeltjes eet.

Latijnse naam: 
Lanius senator
Hoe vaak in Nederland: 
Roodkopklauwier Roodkopklauwier
Geluid: 

Tero Linjama ( www.xeno-canto.org )

Grootte: 
Mus
Engelse naam: 
Woodchat Shrike
Vogelsoort: 
zangvogels
Kleur: 
zwart,
roodbruin
Kleur snavel: 
zwart
Vorm snavel: 
stevig en kort
Kleur kruin: 
zwart,
roodbruin
Kleur borst: 
wit
Kleur buik: 
wit
Kleur keel: 
wit
Kleur stuit: 
wit
Kleur vleugel bovenzijde: 
zwart
Kleur vleugel onderzijde: 
grijs
Vleugelstreep: 
wit
Vorm Vleugel: 
rond
Kleur poot: 
zwart
Vorm poot: 
zangvogel
Kleur staart: 
zwart
Vorm staart: 
recht

Advertentie