Over ons

Iedere natuurliefhebber moet eenvoudig kunnen opzoeken welke vogel hij of zij gezien heeft.  Zit er een vreemde vogel in je tuin, die je niet kent? Vraag je je af welke vogel dit is? Precies daarvoor is welkevogelisdit bedoeld.

Natuurlijk zijn er mooie boekjes. Maar die hebben als nadeel dat je lang blijft bladeren. Als je dan bij de pagina bent van de soort die je hebt gezien, is de vogel al weer gevlogen. Met internet moet dat slimmer kunnen. Welkevogelisdit maakt daarom een online vogelgids. We zijn begonnen met de vogels, die in Nederland voorkomen en hebben de lijst inmiddels uitgebreid tot vrijwel alle Europese vogels. Uiteindelijk willen we alle 10.500 vogelsoorten van de wereld beschrijven. Welkevogelisdit is opgericht door initiatiefnemer Gerard Brinkman uit Castricum. Hij is enthousiast amateur-vogelkijker en miste een goede online vogelgids.  In het bestuur van de stichting is hij voorzitter geworden. Daarnaast zitten ook Herman Verhagen en Roel Mathies, beiden eveneens enthousiaste natuurliefhebbers, in het bestuur. 

Jaaroverzichten

Wil je meer lezen over de stichting Welkevogelisdit, dan kun je uiteraard de jaaroverzichten bekijken. Deze bevatten een korte samenvatting van de activiteiten en een financieel overzicht.

 

Uw steun

Om deze site te bouwen en uit te breiden hebben we jouw steun hard nodig. Welkevogelisdit is erkend met de ANBI-status, wat betekent dat je gift aftrekbaar is van  je belastbaar inkomen.

Donatie

Wil je ons steunen met een gift? Dat kan.

De Stichting Welkevogelisdit stelt zich niet aansprakelijk voor fouten in de omschrijving van de soorten. Elk donatiebedrag vanaf 3 € is welkom; de sponsoring van een soort is alleen mogelijk als er minimaal een bedrag van 100 € wordt gedoneerd en geldt alleen voor de Nederlandstalige site. Sponsoring staat open zowel voor particulieren als bedrijven of organisaties. De Stichting Welkevogelisdit behoudt zich het recht voor tekst bij een te sponsoren soort te weigeren. Uw emailadres wordt opgeslagen om u te bedanken voor uw gift.

Advertentie